Kiss Stúdió Színház, Nagyvárad

Magyar Örökség Díjjal kitüntetett magánszínház

A Kaláka (első) 40 éve

kőnyvbemutató

A Kaláka (első) 40 éve
A Kaláka együttes három tagja, Gryllus Dániel, Radványi Balázs és Becze Gábor beszélget a könyvről, koncertekről, váradi emlékekről, néhány énekszám is elhangzik, majd dedikálás következik.
Házigazda: Veres Kovács Attila, lelkipásztor.
A Kaláka (első) 40 éve című kötet 344 oldalon, 380 fekete-fehér és színes fotóval illusztrálva mutatja be az együttes negyven évi tevékenységét. Az előszót írta Lackfi János költő.
A könyv első részében Krizsó Szilvia interjúi olvashatók a mai és valaha volt Kaláka tagokkal akik mesélnek szépről-jóról, de nem csak a szépre emlékeznek. (Gryllus Dániel, Radványi Balázs, Gryllus Vilmos, Becze Gábor, Mikó István, Huzella Péter, Dabasi Péter, Veress Panka, Jorgosz Tzortzoglou, Kobzos Kiss Tamás, Major Gábor).
A második részben a negyvenedik év jelentősebb eseményei - erdélyi turné Kányádi Sándorral, 30. Kaláka Fesztivál, Kaláka 40 a Marczibányi téren, Jubileumi koncert a Művészetek Palotájában, Csillagzene, Meglepetéskoncert 2009. december 27-én, az ott fellépő művészek gondolataival az együttesről.
Az albumhoz ajándék a Meglepetéskoncertről készült 180 perces dvd, melyen újra felelevenednek az év végi felejthetetlen este megható és vidám pillanatai.
A könyvet a magyarországi árnál olcsóbban lehet megvenni, 69 lejért, az ár az 1969-ben alakult együttes dátumához kapcsolódik.
A Kaláka (első) 40 éve

Előző előadások

2010 szeptember 17, péntek, 18:00 - Nagyváradon, a Stúdió termében